hyacinth

Η Πελοπόννησος αποτελεί την μεγαλύτερη χερσόνησος στην Ελλάδα, καλύπτοντας περισσότερα από 20.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα πανέμορφης και εύφορης ελληνικής γης. Κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια, και αποτελεί δίχως αμφιβολία έναν τόπο γεμάτο ιστορία και πολιτισμό. Γεωγραφικά η Πελοπόννησος αποτελείται από επτά νόμους, αυτούς της Αχαΐας, της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Ηλείας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Το μεγαλύτερο κομμάτι ανήκει διοικητικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ το βορειοδυτικό τμήμα υπάγεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Γιατί η Πελοπόννησος αποτελεί ιδανικό τουριστικό προορισμό

Η Πελοπόννησος διαθέτει πάνω από ένα εκατομμύριο μόνιμους κατοίκους και πολλαπλάσιους επισκέπτες και τουρίστες σε καθένα από τα χωριά και τις μεγάλες πόλεις της. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους έχει τόσο μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον. Μερικοί από αυτούς είναι:

  • προσφέρει εύκολη πρόσβαση από την Αθήνα και την Κεντρική Ελλάδα,
  • το γεγονός πως όλες οι μετακινήσεις μπορούν να γίνουν οδικώς,
  • οι αποστάσεις είναι σχετικά μικρές και το οδικό δίκτυο καλό,
  • διαθέτει μία τεράστια ακτογραμμή με εξαιρετικές παραλίες και παραθαλάσσια μέρη,
  • διαθέτει ένα φυσικό ανάγλυφο που συνδυάζει διακοπές στο βουνό και στη θάλασσα,
  • βρίθει από χώρους ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, καθώς και από μουσεία,
  • έχει τεράστια φυσική ομορφιά, πλούσια βλάστηση και άγρια πανίδα,
  • παράγει εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα,
  • έχει ευχάριστους και φιλικούς ανθρώπους που αγαπούν την επικοινωνία,
  • διαθέτει εξαιρετικού επιπέδου τουριστικές υποδομές και οικονομικά καταλύματα,
  • είναι ιδανικό μέρος για οικογενειακές διακοπές.

Μία σειρά από ενδιαφέροντα αξιοθέατα

H μακραίωνη ιστορία της Πελοποννήσου και ο πολιτισμός της φαίνεται ξεκάθαρα στο μεγάλο πλήθος τώρα αρχαιολογικών χώρων και μνημείων σε όλη την έκταση του Μοριά, όπως είναι επίσης γνωστή. Από τις Μυκήνες έως τα Κάστρα του Μυστρά, τα παραδοσιακά μοναστήρια και τους ναούς, αλλά και τα μνημεία του περιβάλλοντος τα οποία έχει δημιουργήσει η ίδια η φύση, η ποικιλία των αξιοθέατων είναι ανεξάντλητη και μοναδική. Μέσα από από τις σελίδες του ιστολογίου μας θα γνωρίσετε αυτόν τον πραγματικό «θησαυρό», τον οποίο έχει να σας χαρίσει πλουσιοπάροχα η Πελοπόννησος. Θα σας αγαπήσει και θα την αγαπήσετε.

Τι ακριβώς μπορείτε να βρείτε στο ιστολόγιό μας

Το ιστολόγιο μας δημιουργήθηκε έχοντας ουσιαστικά κατά νου έναν συγκεκριμένο στόχο. Αποτελεί θα λέγαμε μία συνοπτική αποτύπωση της σύγχρονης ζωή στην Πελοπόννησο, αλλά και μια αναδρομή στην ιστορία της. Έχει δημιουργηθεί με σκοπό να παρέχει καθημερινές και χρηστικές πληροφορίες στους τουρίστες και σε όσους γενικότερα επισκέπτονται την Πελοπόννησο, φιλτράροντας τις πληροφορίες και δίνοντας έμφαση σε αυτά που χαρακτηρίζουν τον τόπο και έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για όσους κυρίως δεν μένουν μόνιμα στην Πελοπόννησο, αλλά επιθυμούν να την επισκεφτούν και να μάθουν τις κρυφές ομορφιές, τα μοναδικά μέρη και τον τρόπο ζωής των ντόπιων. Εάν θέλαμε συνοπτικά να δώσουμε μία εικόνα για το τι είναι σε θέση να σας προσφέρει το ιστολόγιο μας, τότε θα λέγαμε πως:

  • σας ενημερώνει για τα τουριστικά αξιοθέατα της Πελοποννήσου,
  • αποτελεί έναν χρηστικό οδηγό με πληροφορίες για τουρίστες κι επισκέπτες,
  • σας δίνει ιδέες για τις εξορμήσεις και τις μετακινήσεις σας,
  • σας επισημαίνει σημαντικά σημεία τα οποία πρέπει να προσέξετε,
  • σας βοηθά να κερδίσετε χρόνο και χρήμα με τις βέλτιστες επιλογές,
  • σας ενημερώνει για εκδηλώσεις και τοπικές γιορτές,
  • σας βοηθά να βρείτε το καλύτερο φαγητό και ποιοτικά εστιατόρια,
  • σας δίνει δοκιμασμένες προτάσεις για τη διαμονή σας, σε οικονομικές τιμές.

Διακοπές με την οικογένεια, με φίλους και ατομικά

Θα πρέπει να σημειώσουμε κάπου στο σημείο αυτό πως η Πελοπόννησος αποτελεί το ιδανικό μέρος για οικογενειακές διακοπές. Οι αποστάσεις είναι σχετικά μικρές, πράγμα το οποίο δεν κουράζει τα παιδιά, ενώ υπάρχουν εγκαταστάσεις για οικογενειακές διακοπές σε κάθε νομό και πόλη. Το γεγονός πως υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε νοσοκομεία, ακόμα και στην Αθήνα εάν χρειαστεί κάτι επείγον, αποτελεί ένα μεγάλο ατού. Το σύγχρονο οδικό δίκτυο προσφέρει άνετη οδήγηση και γρήγορες μετακινήσεις σε ένα μεγάλο κομμάτι της Πελοποννήσου. Επιπλέον, οι θάλασσες είναι επίσης πολύ ασφαλείς και υπάρχει γενικότερα μεγάλο πλήθος από παραλίες, με οργανωμένες εγκαταστάσεις και κυρίως με ρηχά και ήρεμα νερά για τα μικρά παιδιά.

Εάν πάλι επιθυμείτε κάτι πιο extreme, παρέα με φίλους ή ακόμη και ατομικά, υπάρχουν αντίστοιχα πάρα πολλά μέρη για να επισκεφθείτε και να βιώσετε πιο ενδιαφέρουσες εμπειρίες, extreme αθλήματα, δραστηριότητες, εξερευνήσεις της άγριας υπαίθρου. Σχεδιάστε μεγάλα και μικρότερα road trips, κάνοντας το γύρο της Πελοποννήσου και ουσιαστικά γνωρίζοντας τα περισσότερα μέρη ενός πραγματικά ευλογημένου τόπου. Φυσικά, σε κάθε περίπτωση, ότι κι αν αποφασίσετε και επιθυμείτε για την εκδρομή ή τις διακοπές σας, το ιστολόγιο μας είμαι εδώ για να κάνει την εμπειρία σας ακόμα πιο συγκλονιστική, με το να σας αποκαλύπτει τις άγνωστες πτυχές της Πελοποννήσου, αλλά και ό,τι ακριβώς χρειάζεστε για να έχετε ευχάριστη διαμονή και μετακίνηση παντού.