beach

Η Πελοπόννησος διαθέτει πληθώρα από πανέμορφα μέρη για να επισκεφθεί κανείς. Το καλοκαίρι τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα, καθώς η εποχή αυτή αποτελεί την πλέον κατάλληλη στιγμή για να κολυμπήσει κανείς στις εξαιρετικές παραλίες που υπάρχουν κατά μήκος ολόκληρης της Πελοποννήσου. Οι επιλογές είναι πραγματικά πάρα πολλές και σε κάθε περίπτωση ποιοτικές, σύμφωνα και με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Υπάρχουν μέρη και παραλίες που γνωρίζουν μόνο οι ντόπιοι και τις οποίες θα σας αποκαλύψουν στο μέρος που θα βρεθείτε για τις διακοπές σας. παρόλα αυτά υπάρχουν παράλληλα και κάποιες συγκεκριμένες παραλίες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, με πεντακάθαρα νερά και το ιδανικό περιβάλλον για όσους αναζητούν την περιπέτεια ή την ασφάλεια για την οικογένειά τους.

Ας ρίξουμε μία γρήγορη ματιά σε κάποιες από τις κορυφαίες επιλογές που αντικειμενικά συγκεντρώνουν τις περισσότερες προτιμήσεις ντόπιων και επισκεπτών στην Πελοπόννησο. Οι παραλίες όλες αυτές:

  • προσφέρουν εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο,
  • διαθέτουν οργανωμένες εγκαταστάσεις,
  • είναι ασφαλείς για τους λουόμενους,
  • έχουν πεντακάθαρα νερά και οι περισσότερες γαλάζιες σημαίες.

Βοϊδοκοιλιά

Στο νομό Μεσσηνίας υπάρχει η παραλία Βοϊδοκοιλιά. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι το σχήμα της παραλίας, το οποίο θυμίζει ένα πέταλο ή ημικύκλιο με τέλεια γεωμετρία. Βρίσκεται στην ξακουστή λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, Πρόκειται για έναν πλούσιο υδροβιότοπο, με πολλά μεταναστευτικά πουλιά. Έχετε τη δυνατότητα να κολυμπήσετε στην παραλία, καθώς επίσης να απολαύσετε την ψιλή άμμο και το φυσικό τοπίο. Φροντίστε, ωστόσο, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς αποτελεί προστατευμένη τοποθεσία του οργανισμού Natura 2000.

Πόρτο Χέλι

Το Πόρτο Χέλι αποτελεί έναν κλασσικό τουριστικό προορισμό στην Πελοπόννησο. Βρίσκεται στην Αργολίδα, στη βορειοανατολική πλευρά της Πελοποννήσου και διαθέτει πολύ οργανωμένες εγκαταστάσεις και υποδομές. Θα περάσετε καταπληκτικά στην συγκεκριμένη παραλία καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά αν τύχει και βρεθείτε εκεί τον Αύγουστο, είναι πιθανόν να συμπέσει η παρουσία σας με κάποια ψυχαγωγική εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Πόρτο Χέλι, κάτι το οποίο θα σας κάνει να απολαύσετε την εμπειρία σας εκεί διπλά.

Παραλία Φοινικούντας

Ανάμεσα στην Κορώνη και στη Μεθώνη, νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, βρίσκεται η παραλία της Φοινικούντας. Σας δίνεται η δυνατότητα να την επισκεφθείτε εύκολα και από την Καλαμάτα, από την οποία απέχει λιγότερο από 20 χιλιόμετρα. Η παραλία βρίσκεται σε ένα πανέμορφο ψαροχώρι, στο οποίο μπορείτε να φάτε φρέσκο ψαράκι αφού απολαύσετε τα καταγάλανα νερά και την αμμώδη παραλία. Η ονομασία της παραλίας προέρχεται από τους αρχαίους Φοίνικες, οι οποίοι περνούσαν από το συγκεκριμένο σημείο, πραγματοποιώντας τις εμπορικές τους διαδρομές μέσω θαλάσσης.

Στούπα

Περίπου 25 χιλιόμετρα από την πόλη της Καλαμάτας βρίσκεται η Στούπα. Η παραλία της περιοχής είναι εξαιρετική, ιδιαίτερα γραφική με καταγάλανα, καθαρά νερά. Από την παραλία μπορείτε να θαυμάσετε την τριγύρω περιοχή με το πλούσιο πράσινο και τη βλάστηση της, που προσθέτουν «ένταση» στο τοπίο. Περιμετρικά της παραλίας υπάρχουν όμορφα σπίτια κατοίκων της περιοχής, με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και κεραμοσκεπές. Όλα αυτά τα στοιχεία συνολικά δημιουργούν ένα ιδιαίτερα όμορφο και γραφικό περιβάλλον.

Παραλία Καλογριάς

Στην ίδια ακριβώς περιοχή, στη Στούπα, μπορεί κανείς να βρει άλλη μία εξαιρετική παραλία, αυτή της Καλογριάς. Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται λίγο πιο πέρα από το χωριό και είναι εξίσου όμορφη με εκείνη της Στούπας, αν όχι ακόμα καλύτερη. Το καλό είναι πως αν βρεθείτε στην περιοχή μπορείτε να επισκεφθείτε και τα δύο αυτά σημεία, που απέχουν ελάχιστη απόσταση το ένα από το άλλο. Στην περίπτωση της Καλογριάς πρόκειται για μία αμμώδη παραλία, με ρηχά και καταγάλανα νερά. Η παραλία διαθέτει οργανωμένες εγκαταστάσεις και είναι κατάλληλη και για μικρά παιδιά.

Παραλία Καραθώνα

Πρόκειται για μία παραλία με μεγάλη έκταση, καθώς το μήκος της ξεπερνά ακόμα και τα δυόμιση χιλιόμετρα. Παρόλα αυτά η παραλία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, γεγονός που σε ορισμένες στιγμές και κυρίως κατά την κορύφωση της τουριστικής περιόδου, δυσκολεύει την εύρεση άνετου χώρου. Παρόλα αυτά μιλάμε για μία πολύ όμορφη παραλία, η οποία όμως είναι μάλλον ιδανικότερη επιλογή για όσους δεν αναζητούν ιδιαίτερα την ησυχία, αλλά θέλουν αντίθετα μία πιο κοσμική εμπειρία.

Κυλλήνη

Η Κυλλήνη είναι γνωστή για το λιμάνι της, μέσω του οποίου πραγματοποιείται ακτοπλοϊκή σύνδεση της Πελοποννήσου με την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο. Στην ίδια περιοχή, λίγο πιο πέρα από το λιμάνι, βρίσκεται μία πανέμορφη παραλία με αμμώδη ακτή και πανέμορφα νερά. Η παραλία έχει συνήθως αρκετό κόσμο, καθώς πολλοί από τους παραθεριστές που αναχωρούν προς τα νησιά κάνουν τις βουτιές τους πριν αναχωρήσουν. Ωστόσο, μη διστάσετε να κάνετε το μπάνιο σας, το οποίο θα απολαύσετε ιδιαίτερα.

Παραλία Έλα

Βόρεια της Κυπαρισσίας, στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου βρίσκεται η παραλία Έλα. Αναφερόμαστε σε μία περιοχή που βρίσκεται πολύ κοντά στην Κυπαρισσία. Χαρακτηριστικό στη συγκεκριμένη παραλία είναι πως ο ποταμός Νέδας φτάνει έως τη θάλασσα κατά μήκος μιας διαδρομής που ξεκινά από το βουνό. Θα πρέπει και πάλι να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με το περιβάλλον καθώς η παραλία αποτελεί άλλον ένα σπάνιο βιότοπο της ακτής του Ιωνίου, όπου οι χελώνες Καρέτα-Καρέτα γεννούν τα αυγά τους. Κάτι ξέρουν οι χελώνες που επιλέγουν τη συγκεκριμένη παραλία.

Λεύκη

Η παραλία Λεύκη βρίσκεται και αυτή στην Ιώνια ακτή της Πελοποννήσου, στο δυτικό τμήμα της Ελαφονήσου. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα λιμανάκι, το οποίο έχει το θετικό χαρακτηριστικό πώς προστατεύεται από τους ανέμους και τα δυνατά κύματα. Συνεπώς δεν υπάρχει ποτέ πρόβλημα με τον καιρό. Η παραλία της Λεύκης περιβάλλεται από βράχια και αμμόλοφους, που δημιουργούν ένα φυσικό λιμανάκι και το τέλειο σημείο για να κάνετε τις βουτιές σας.

Σκουτάρι

Αυτή τη φορά μεταφερόμαστε ανατολικά, λίγο έξω από το Ναύπλιο. Εκεί υπάρχει μία εξαιρετική παραλία στο παραθεριστικό χωριουδάκι, στο Τολό. Χαρακτηριστικά είναι τα νησάκια Ρόμβη, Κορωνήσι και Δασκαλιό, που μπορείτε να παρατηρήσετε από την παραλία και τα οποία κάνουν ακόμα πιο όμορφο το τοπίο. Πρόκειται για μία οργανωμένη παραλία με αρκετό κόσμο, καθώς το Τολό αποτελεί τουριστικό θέρετρο.